Safe Air

De Safe Air is een luchtreiniger die de lucht zuivert door middel van Uv-licht en natuurlijke processen. De technologie maakt virussen inactief en dood bacteriën en schimmels. Bovendien breekt het geuren, vluchtige organische stoffen en allergenen af. Wat overblijft is schone lucht en water. De compacte unit is eenvoudig te installeren in een plafondplaat, te monteren aan de muur of als mobiele versie. Het enige onderhoud is het filter, dat elke maand vervangen moet worden.

Vraag je brochure aan

De technologie

Lucht wordt uit de ruimte gezogen en in de luchtreiniger gestuurd door een radiaalventilator. Hier komt het eerst door een Hypoallergeen synthetisch M6 filter. Dit haalt stofdeeltjes, pollen en grassen uit de lucht. Fijn voor mensen met hooikoorts dus.

Safe Air luchtreiniger binnenkant

De unieke J-812 cel maakt dit luchtfilter echter een revolutionaire oplossing. Deze J-812 cel bootst namelijk natuurlijke reinigingsprocessen na. De cel activeert met Uv-licht de katalysator die is gemaakt van vier verschillende metalen:

  • Titanium
  • Zilver
  • Rhodium
  • Koper

Deze metalen zetten waterdamp uit de lucht om in waterstof en zuurstof. Precies deze stoffen vormen de basis voor het ontstaan van vriendelijke oxidatoren. De belangrijkste hiervan is waterstofperoxide (H₂O₂). De vriendelijke oxidatoren verspreiden door de ruimte en hechten zich aan micro-organismen. Hier onttrekken ze waterstof aan de cel waardoor deze wordt vernietigd. Daarna valt de waterstof peroxide uiteen in waterdamp (H₂O) en zuurstof (O₂) zonder residu achter te laten.

Het grote voordeel van Safe Air techniek is dat plaatsen worden bereikt waar andere systemen geen vat op hebben. Niet alleen worden micro-organismen in de lucht gedood, maar ook op oppervlakken zoals deurklinken, bureaus en toetsenborden. De volledige ruimte wordt dus ontsmet op een eenvoudige, veilige en effectieve manier.

Bij gebruik van Safe Air luchtreiniging is de hoeveelheid waterstofperoxide in de ruimte 0.001 tot 0.002ppm. Dit is maar 1/50-ste van de maximaal toegestane hoeveelheid waterstofperoxidegas in een geventileerde ruimte. Sterker nog, het is gelijk aan het niveau die in de buitenlucht aanwezig is. Ter vergelijking, chloor, een niet vriendelijke oxidator, komt in een binnenzwembad voor met een hoeveelheid van 2.0ppm. (Chloor komt niet voor met Safe Air luchtreiniging)

Virussen

Safe Air is bij uitstek geschikt om virussen tegen te gaan. Virussen zoals COVID-19 zijn moeilijker te doden dan bacteriën. Gelukkig kunnen ze eenvoudig onschadelijk worden gemaakt. De waterstofperoxide hecht zich in het geval van virussen aan de uitstulpingen en vernietigd ze. Hierdoor kan het virus zich niet meer hechten aan de receptoren van de gastheer en kan het zich niet meer vermenigvuldigen.

Huurkoop

De Safe Air is ook beschikbaar voor huurkoop op basis van een tweejarige overeenkomst. Neem contact op voor meer informatie.