Zonnepaneelreiniging

Een relatief nieuwe, maar sterk stijgende markt is het reinigen van zonnepanelen. Vuil en zand kunnen de opbrengst flink verminderen. Nu is het zo dat zonnepanelen een zelfreinigende werking hebben en een flinke regenbui zorgt dat ze vrij schoon worden. Maar dit is niet voldoende. Wanneer je jouw zonnepanelen goed schoonmaakt wekken ze 3% meer energie op. Bij verticaal geplaatste zonnepanelen is het belangrijker dan bij horizontaal geplaatste zonnepanelen.

Maar hoe maak je deze gevoelige apparatuur schoon? Niet alleen is het gevaarlijk om op hoogte te werken. Je moet ook voorkomen dat je de zonnepanelen beschadigd. Gebruik daarom geen reinigingsmiddel, schuurspons of hogedrukspuit. In plaats daarvan maak je de zonnepanelen schoon met een zachte borstel of spons en bij voorkeur zuiverwater.

Materialen

Het Unger nLite telescoopsysteem in combinatie met het HydroPower filtersysteem is de ideale oplossing voor het veilig en goed reinigen van zonnepanelen. Met het telescoopsysteem kun je vanaf de grond op ruim 20 meter hoogte kan schoonmaken, terwijl het filtersysteem zuiverwater aanlevert. Speciale borstels voor zonnepanelen zijn in verschillende afmetingen beschikbaar. Kijk op onze webshop of neem contact met ons op.