Één machine voor elke vloer

 Vloeren schoonmaken lijkt niet moeilijk. Eerst even vegen. Daarna pak je de schrobzuigmachine en begint het echte werk. De lastige hoekjes doe je nog even met de dweil en dan het is klaar. Helaas zit er toch een vlek wat je maar niet weg krijgt, ook na het tweede en derde ronde met de machine. Je moet de ruimtes met vloerbedekking en oneffen vloeren overslaan, want dat kan de machine niet aan. Dat moet dus handmatig. Je merkt dat niet ideaal is en twijfelt aan het nut van je schrobzuigmachine.

Duplex zorgt voor de oplossing! Deze machines bieden namelijk:

 • Minder tijdverlies
 • Kostenbesparing
 • Geschikt voor elke vloer
 • Niet meer vegen
 • Tot in de verste en lastigste hoeken reinigen

Duplex machines staan wereldwijd bekend als hét merk onder de vloerreinigers. Door hun geavanceerde technologie staan ze garant voor topprestaties en veel tijdswinst bij onderhoud en moeiteloos reinigen van alle type vloeren. Het is dan ook niet voor niets dat leveranciers van siergrind- en tapijtvloeren Duplex machines aanbevelen voor de reiniging. Er zijn standaardmachines, stoommachines en speciale uitvoeringen voor roltrappen en rolpaden; de Escalator serie. Voor elke vloer is er wel een oplossing.

Met de Duplex machines is vegen niet meer nodig. Duplex machines nemen vuil direct op. Zo hoef je niet twee keer over de vloer heen, maar gebruik je één machine voor meerdere handelingen. Met de twee contra roterende borstels met een rotatie van 650rpm en een oppervlaktesnelheid van 5 meter per seconde is zelfs het meest hardnekkige vuil geen enkel probleem. De machines reinigen in voor- en achterwaartse looprichting en zijn dus eenvoudig voor de meest hardnekkige. Een extra rondje met de schrobzuigmachine is dus niet meer nodig!

Dankzij de grote diameter van de borstels wordt een vloer sneller gereinigd. De bediening is zeer eenvoudig. Door het compacte ontwerp zijn de verste hoeken, plinten en de vloer onder meubels geen enkel probleem. De machines zijn eenvoudig te draaien om in een vloeiende beweging van plint tot plint en van hoek tot hoek te reinigen. Ook perfect voor kleinere ruimtes.

Bij het ontwerp van Duplex machines staat ergonomie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal. Elke uitvoering is uitgerust met een automatisch en elektronisch beveiligingssysteem. De Escalator serie heeft nog een extra Homing Guidance System om zichzelf stevig op zijn plek te houden.

Duplex machines zijn dus geschikt voor elke vloertype, verwijderen de meest hardnekkige vlekken en vuil en maken vloerreiniging efficiënter, veiliger en makkelijker.

Bestel of kijk voor meer informatie van jouw Duplex via onze webshop of neem contact op via 0381-63 21 85.

Hoe wordt úw schoonmaak duurzamer?

 

Schoonmaakmiddelen belasten het milieu, maar zijn ook onmisbaar. Hoe zorgen we er dan voor dat wij een leefbare aarde kunnen doorgeven aan de volgende generatie én dat we nu een schone omgeving hebben? Groveko heeft hiervoor dé oplossing: Ecodos Easy.

Ecodos Easy is een intelligent en gesloten doseersysteem. De vooraf ingestelde doseringen geven altijd de exacte hoeveelheid per toepassing. Denk aan bijvoorbeeld een emmer of een sprayflacon. Een vertragingstimer voorkomt dat er meerdere dosseringen achter elkaar kunnen worden toegevoegd. Hierdoor is het gebruik van de reinigingsmiddelen zo efficiënt mogelijk. Er is namelijk nooit overdosering. Dit is goed voor het milieu maar het voorkomt ook methode fouten en het bespaart kosten. Ook verzamelt de dispenser data om management informatie te geven over het verbruik. Ideaal dus voor integratie in uw schoonmaak- en HACCP plan en ideaal in combinatie met ons microvezel programma.

 

Slechts drie producten zijn nodig voor alle dagelijkse schoonmaak werkzaamheden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit:

 • Ecodos interieurreiniger is een neutraal product voor reiniging van bureaus, tafels en stoelen, maar ook voor glas en spiegels
 • Ecodos sanitairreiniger is geschikt voor verwijderen van urine, vuil en kalk van uw sanitair
 • Ecodos vloerreiniger is een laagschuimend en neutraal product, geschikt voor alle soorten waterbestendige vloeren.

 

Deze reinigingsmiddelen zijn geschikt voor alle waterbestendige oppervlaktes, volledig biologisch afbreekbaar en voorzien van EU Ecolabel. De producten zijn hoogconcentraten. Daardoor is de verpakking kleiner, namelijk 1,5 liter. Dit zorgt voor minder CO2 uitstoot tijdens het transport en het is ergonomisch verantwoord tegenover uw medewerkers. Zij hoeven geen zware containers meer te tillen.

De dispenser is geheel energieneutraal door de zonnecollectoren die erin verwerkt zijn, waardoor deze niet afhankelijk is van externe stroom. Bijkomend voordeel is dat de dispenser niet hoeft te worden aangesloten op een  wateraansluiting. Daardoor is elke locatie geschikt. Het is zelfs mogelijk om de dispenser mobiel te gebruiken!

Daarnaast levert Groveko ook een complete lijn Ecodos keukenreinigers zodat u ook in de keuken een milieuvriendelijke oplossing voor uw reinigingsvraagstuk heeft. Zeker in combinatie met het Groveko Intence vaatwassysteem, welke ook een Europees Ecolabel draagt.

Groveko gaat, in overleg met u, nog een stap verder. Samen met u zetten wij een volledig circulair systeem op met gebruik van het Ecodos systeem. Daarmee heeft u de meest duurzame oplossing voor uw schoonmaak, zonder in te leveren op kwaliteit.

 

Vraag nu uw gratis proefopstelling aan via 0318 – 63 21 85 of mail naar info@groveko.nl

 

 

Numatic viert feest, de krachtige en duurzame Henry stofzuiger is 35 jaar geworden. Henry is met zijn vrolijke lach geliefd bij consumenten en professionele gebruikers. Numatic heeft dit jaar een verjaardagscadeau geproduceerd: een limited edition stofzuiger. Deze limited edition heeft de looks van vroeger en de techniek van nu.

De ontwikkeling van Henry

In 1981 werd Henry uitgevonden. In eerste instantie bestond Henry uit aangeleverde metalen en plastic componenten. Na 1990 veranderde dit door ontwikkelingen binnen Numatic. Numatic begon eigen faciliteiten te ontwikkelen waarmee zij kwalitatief betere en sterkere producten kon maken.

In 35 jaar is Henry doorontwikkeld tot een krachtige en duurzame stofzuiger die niet meer uit het huishouden en de professionele markt weg te denken is!

Jubileum Henry stofzuigerHenry stofzuigers

Henry stofzuigers kenmerken zich door:

 • Minder geluid
 • Gebruiksvriendelijker door langer snoer
 • Uniek mechanisch snoeroprolsysteem
 • Krachtige motor
 • Verbeterde filtratie
 • Duurzaam door laag wattage (Label A)

Henry limited edition

De limited edition van Henry heeft energielabel A en voldoet al aan de energie-eisen die per 1 september 2017 gelden. Deze editie verbruikt met 620 watt weinig energie, heeft een uitstekende zuigkracht, heeft een ketelinhoud van 9 liter en een werkbereik van 32 meter door het lange snoer.

Numatic International

Numatic International produceert duurzame huishoudelijke schoonmaakmaterialen, professionele schrobmachines, industriële schoonmaakmachines, eenschijfsmachines en onderhoudsmachines. Groveko is sterdealer en één van de grootste handelspartners van Numatic International in Nederland. Wilt u meer informatie over Numatic of de vrolijke stofzuigers? Neem dan contact met ons op.

Vloerreiniging is al jaren een belangrijk onderdeel in de professionele schoonmaakbranche. Alleen de manier waarop vloeren worden gereinigd kan nog weleens verschillen. De meest traditionele manier is met de mop of de dweil. Een relatief nieuwe methode is met een (snoerloze) schrobzuigmachine. Welke methode is nu beter, sneller of effectiever? We zetten de feiten even op een rijtje.

Het gebruikt van moppen, dweilen en zwabbers

In onze website wordt nog veel gezocht naar moppen en dweilen. Dat betekent dat het gebruik ervan nog zeer relevant is voor de professionele schoonmaker. Het schoonmaken met een dweil of mop is dan ook zeer effectief als het gaat om kleine oppervlakken of makkelijk te onderhouden vloeren. Met een mop of zwabber bent u ook vaker flexibel, want u zit niet vast aan snoeren of aan de oplaadtijd van een accu. Het enige wat u nodig heeft is een goede mopkar of dweilemmer en u kunt aan de slag.

Voordelen mop en dweil Nadelen mop en dweil
Effectief voor kleine oppervlakken Arbeidsintensief bij grote oppervlakken
Flexibel in gebruik Minder ergonomisch
Relatief goedkoper

Het dweilen met een mop of zwabber is daarentegen wel arbeidsintensief en lichamelijk zwaarder dan reinigen met behulp van een schoonmaakmachine. Voor schoonmaakbedrijven en bedrijven met grotere vloeroppervlakken is een schrobzuigmachine wellicht een betere keuze.

Schoonmaken met een schrobzuigmachine

Het gebruik van een schrobzuigmachine of een éénschijfsmachine is een goede manier om grote vloeroppervlakken effectief te reinigen. Het is minder arbeidsintensief dan werken met een dweil, daarnaast kan er in kortere tijd meer vloeroppervlak gereinigd worden. Met een schrobzuigmachine kan de dosering van het reinigingsmiddel ook heel goed afgemeten worden.

Voordelen schrobzuigmachine Nadelen schrobzuigmachine
Effectief voor grote vloeroppervlakken Minder flexibel
Grotere arbeidscapaciteit Kan lastig bij moeilijk bereikbare plekken
Lichamelijk lichte werkzaamheden
Goed afgemeten dosering
Multifunctioneel (schrobben, boenen en polijsten)

Minder prettig is dat een schrobzuigmachine vaak wordt aangedreven door elektriciteit, waar door de flexibiliteit beperkt wordt door de snoerlengte. Daarnaast is een schoonmaakmachine vaak wat groter, waardoor kleine en moeilijk bereikbare plekjes vaak niet goed meegenomen kunnen worden.

De perfecte oplossing is een mini schrobzuigmachine

Toch is er een oplossing die de voordelen van beide reinigingsmethoden combineert, de mini schrobzuigmachine. Het gaat hier om een wendbare en flexibele schoonmaakmachine die het beste van twee werelden samenbrengt. Door het ontbreken van een snoer, is de schrobzuigmachine even flexibel als een mop of dweil. En door de compacte afmetingen kan de schrobmachine ook heel goed de moeilijk te bereiken hoekjes schoonmaken. Daarnaast geniet u met een mini schorbzuigmachine ook van de voordelen die een ‘grote machine’ te bieden heeft (snelheid en effectiviteit) tegen een scherpe prijs. Of het nu gaat om harde vloer of zachte vloeren, voor elke wens is een oplossing.

Duplex 280i DC en de Fimap Genie 35XS

In ons assortiment vindt u de volgende mini schrobzuigmachines: de Duplex 280i DC vloerreiniger en de Fimap Genie 35XS schrobzuigmachines. Beide zijn compact, flexibel en zonder snoer te gebruiken. Het is het perfecte alternatief voor de traditionele mop en dweil en we zien dan ook dat steeds meer schoonmaak professionals voor deze methode kiezen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over ons assortiment mini schoonmaakmachines of wilt u weten of het voor u rendabel is om er één aan te schaffen? Onze medewerkers staan u graag te woord. Neem daarom gerust contact op met één van onze adviseurs.

 

Met ingang van 1 september 2014 legt de EU het vermogen van stofzuigers aan banden. In twee stappen moet het vermogen van een stofzuiger worden teruggebracht naar een maximaal vermogen van 900 watt in 2017. Dit geldt voor de consumentenmarkt maar ook voor de professionele markt. Is dit nu allemaal nodig? Gedraagt de Europese commissie zich weer als een betuttelende vader? En wat betekent dit voor het schoonmaakresultaat? Maken stofzuigers met minder vermogen ook minder schoon?

Aanzienlijke besparingen

Wat is er nu eigenlijk aan de hand? De Europese Unie heeft bij verordening besloten dat het maar eens afgelopen moet zijn met al die energie verslindende stofzuigers. Op grond van richtlijn 2009/125/EG stelt Europa richtlijnen vast voor energiegerelateerde producten met een groot handelsvolume. Dit omvat producten die een grote impact hebben op ons milieu en producten die bij kunnen dragen aan een positief milieueffect zonder dat dit erg duur wordt.

De Commissie heeft onderzoek gedaan naar stofzuigers welke particulier en professioneel worden ingezet en kwam tot de conclusie dat het wel wat minder kan met al dat vermogen. In 2005 werd het energieverbruik van stofzuigers geschat op 18 TWh (TerraWattuur) en verwacht wordt dat dit in 2020 zal stijgen naar 34 TWh. Met ingang van 1 september 2014 mogen bepaalde stofzuigers niet meer vermogen mogen leveren dan 1600 watt. En per 1 september 2017 zelfs niet meer dan 900 watt. Ter illustratie; de besparing die Groot Britannië in één jaar realiseert met deze nieuwe maatregel, levert voldoende stroom op om de Londense metro twintig jaar te verlichten. Dit zijn aanzienlijke besparingen volgens de EU.

EU regels betuttelend

Sommigen vinden deze nieuwe regels maar betuttelend. Volgens de Dagelijkse Standaard is het een ‘kruistocht tegen de stofzuiger!’ En Geen Stijl beschrijft op hun eigen cynische manier dat het allemaal niets uit maakt omdat er straks veel langer gestofzuigd moet worden om hetzelfde resultaat te bereiken. Ook minister Timmermans van Buitenlandse zaken vind dat Europa minder paternalistisch moet worden. Toen hem na een lezing in Amsterdam naar zijn mening werd gevraagd over dit onderwerp, antwoordde de minister: “Zitten we daar op te wachten? Ik denk het niet. Moet Europa dat doen? Ik denk het niet”.

Nieuw energielabel voor stofzuigers2017-energielabel-stofzuigers

Als hulpmiddel heeft de EU een energielabel bedacht waar alle relevante informatie over de stofzuiger op is terug te vinden. Wat opvalt is dat er op het label niet alleen wordt gesproken over de energieklasse waar de stofzuiger in valt. Op het label staan ook symbolen die iets zeggen over het geluidsniveau, de zuigkracht en het filtersysteem. Of consumenten dit ook zullen begrijpen vragen wij ons wel een beetje af.

Voortaan langer stofzuigen voor hetzelfde resultaat?

Een veelgehoord argument tegen deze Europese betutteling is dat er door het verminderde vermogen nu langer gestofzuigd moet worden om hetzelfde schoonmaakresultaat te behalen. De hele besparing die Europa denkt te gaan halen op het energieverbruik zal hiermee weer tenietgedaan worden, beweren sommigen. Maar is dit zo?

Marktleider Numatic laat in een reactie weten dat de nieuwe EU-regel fabrikanten scherper zal maken om betere producten te maken. Volgens Numatic zijn de eisen op het gebied van stofopname in de nieuwe regels wel degelijk hoog en heeft tot meer inspanningen en investering geleid om tot een goede score te komen.

Nilfisk is vol vertrouwen. “Voor het grootste gedeelte van onze stofzuigers zijn de eisen voor stofopname al haalbaar. Er zullen geen modellen verdwijnen. De modellen die nu nog niet voldoen zullen voor de invoering worden aangepast”, aldus Senior Marketing Coördinator Ludovic Vrijburg in het vakblad Clean Totaal.

Kärcher geeft vol vertrouwen aan dat zij reeds sinds 2011 Eco Efficiency stofzuigers produceert en met de nieuwe regels de lijn verder zal uitbreiden.”Met 750 watt is het punt van optimale zuigprestatie bereikt, wat meer dan voldoende is voor het reinigen van normaal stof op textiel- of harde vloeren.” zegt Marketing Manager Jop Küster in Clean Totaal.

Vermogen niet belangrijkste voor goed schoonmaakresultaatnumatic-pbt230

Volgens Chris Reutelingsperger van Bond Textile Research, een testcentrum voor harde-zachte vloeren en meubelstoffen, wordt veel vermogen van een stofzuiger gebruikt voor het koelen van de motor. “De belangrijkste twee zaken die bepalend zijn voor de zuigkracht is het vacuüm en de luchtverplaatsing. Die worden beïnvloed door de zuigmond, de stang, de slang, de vorm van de stofzuiger en tot slot het toerental van de motor”

Ook de Consumentenbond concludeerde uit een test van juli dit jaar dat de meeste stofzuigers prima werk leveren met minder vermogen.

Het laatste woord is nog niet gesproken

Dat het nieuwe energielabel de gemoederen behoorlijk bezig houdt blijkt wel uit de vele publicaties over dit onderwerp. Kranten en consumentenorganisaties schrijven er over. Maar ook in de professionele wereld zijn de nieuwe richtlijnen het onderwerp van de dag. Het facilitair vakblad Clean Totaal organiseert zelfs een live uitzending op het internet waar zij in gesprek gaan met onder andere Chris Reutelingsperger en vier vooraanstaande fabrikanten van stofzuigers. De uitzending is interactief waarbij de kijker vragen kan stellen die tijdens de uitzending worden behandeld.

Groveko levert energiezuinige stofzuigers

Groveko kiest zijn leveranciers met grote zorg en zal er voor zorgen dat alle stofzuigers die onder de nieuwe regels vallen, voldoen aan de eisen die er aan worden gesteld. Daarnaast hanteren wij een meer merken beleid waardoor onze klanten altijd de mogelijkheid hebben om te kiezen uit een breed assortiment.

Het FaceLift Telewash-systeem komt uit de UK en is een geavanceerd én innovatief concept voor in de moderne telescopische glasbewassing. Een FaceLift Telewash-systeem kenmerkt zich door veiligheid en innovatieve oplossingen. De systemen zorgen zelf voor zuiver water en de inbouw van de systemen is gebaseerd op het gemak van PLUG-AND-PLAY. Zelfs comfortabele trolleys zijn beschikbaar voor effectief gebruik van de telewash-systemen. We gaan hier graag verder op in:

FaceLift Telewash staat voor veiligheid

Veiligheid voor alles. De zeer veilige multi-point verankering in de vloer houdt het systeem op zijn plek, zelfs bij de impact van een aanrijding. Het robuuste ontwerp van deze telewash-systemen voorkomt schade aan externe leidingen, koppelingen en slangen.

Eigen waterzuivering

FaceLift Telewash-systemen zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: op basis van DI (deionisatie) en membraan (omgekeerde osmose). U kunt hierdoor water zuiveren aan boord van uw bedrijfsauto óf aanhanger tot wel 150 liter per uur. U bent nooit meer afhankelijk van osmose-tankstations, waardoor kostbare reistijd niet verloren gaat. Te allen tijde kunt u met een volle tank water vertrekken naar uw klus wanneer u maar wilt.

Innovatieve oplossingen

Aangestuurd door de Phoenix Black Box, heeft u met FaceLift Telewash-systemen een volledige pomp, batterij, lading, stroom en TDS (waterkwaliteit) controle tot uw beschikking. Met de Bluetooth én de handige (optionele) App op uw smartphone krijgt u extra programmeerbare functies en dus extra voordeel met Telewash-systemen van FaceLift.

Het gemak van inbouw-systemen

In de vestiging van Groveko in Leiden worden systemen vakkundig ingebouwd. De instructie op onderhoud en de juiste was-methode worden vanzelfsprekend gegeven bij ingebruikname. Wilt u zelf inbouwen? Dat kan natuurlijk ook, want elk telewash-systeem wordt PLUG-AND-PLAY geleverd met een heldere instructie.

Trolley-systemen van PhoenixPhoenix black box 300

De trolley-systemen van Phoenix zijn geschikt voor de FaceLift Telewash-systemen en verkrijgbaar mét of zonder waterzuivering. Ze zijn degelijk en industrieel gebouwd met on-board accu, lader en grote wielen voor comfortabel transport. Deze nieuwe trolley heeft een volwaardige 100PSI pompset (met variabele pompdruk) en is verkrijgbaar in twee maten: 40 en 70 liter inhoud.  Hiermee kunt u plekken bereiken die anders moeilijk bereikbaar zijn. Denk hierbij aan serres, zonnepanelen, galerijen, achtertuinen, patio’s, penthouses, koepels, liften, showrooms en boten.

Unieke eigenschappen van FaceLift Telewash-systemen

De modulaire inbouw-systemen van FaceLift zijn verkrijgbaar in drie formaten, namelijk 350, 500 en 650 liter. Hiermee zijn de FaceLift Telewash-systemen voor elk formaat bedrijfsauto of aanhanger beschikbaar. U heeft de keuze uit een systeem voor één of twéé gebruikers. Daarnaast zijn deze telewash-systemen voorzien van volledig geïntegreerde componenten, zoals een DI-fles, membraan, pompset, accu- en ‘split-charger’. De accu wordt zelfs bijgeladen tijdens het rijden. Alles is verwerkt in het FaceLift Telewash-systeem, waardoor u alleen nog maar een haspel en een steel hoeft toe te voegen.

De nieuwe Facelift systemen zijn vanaf augustus in onze showroom te bewonderen, voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u natuurlijk nu al bij ons terecht.


 

Afgelopen weekeinde waren we bij het programma Ondernemerszaken op RTLZ in beeld. Onze directeur Coen Blees gaf zijn visie op het leasen van schoonmaakmachines. Bekijk onderstaande video om alles te horen en te zien.

Tennant heeft recentelijk twee nieuwe stofzuigers aan haar assortiment toegevoegd. De Tennant V3 en de Tennant V6. Twee stofzuigers speciaal ontwikkeld voor de professionele schoonmaker.

Tennant V3De Tennant V3 is de kleinste van de twee. Een stofzuiger geschikt voor het dagelijkse werk. Of het nu om harde of zachte vloerbedekkingen gaat, de V3 is prima geschikt.

Standaard uitgevoerd met combi-zuigmond en aluminium uitschuifbare zuigbuis maakt het werken met de V3 tot een alleskunner voor een zeer aantrekkelijke prijs.

De Tennant V3 produceert weinig geluid (68 dBA) waardoor deze stofzuiger prima ingezet kan worden voor overdag schoonmaak.

Door de optionele 3-traps HEPA-filtersysteem wordt de V3 allergie vriendelijk en past hij uitstekend in een Indoor Environmental Quality (IEQ) omgeving.

Tennant V6De Tennant V6 is de grotere broer. Standaard uitgevoerd met het 3-traps HEPA-filtersysteem dat heel fijn stof opvangt, een aluminium telescopische zuigbuis en combizuigmond, maakt de V6 tot een echte pro.

De V6 heeft slechts een maximale geluidsproductie van 59 dBA door de toepassing van een twee-standen schakelaar voor de motor.

Dit maakt de Tennant V6 uitermate geschikt voor het stofzuigen tijdens kantooruren.

Net als de V3 beschikt de V6 over een opslagruimte voor de hulpstukken en een wikkelsysteem voor het snoer. Daarnaast heeft de V6 ook een afkoppelbaar snoer door middel van een stekker waardoor het vervangen van een defect snoer geen gereedschap vereist. Zowel de V3 als de V6 beschikken over een 1200 Watt zuigmoter, waarvan de V3 een luchtverplaatsing heeft van 33 liter per seconde en de V6 40 liter per seconde lucht verplaatst. De machines kennen beide een snoerlengte van 12 meter.

Tennant biedt meer

Naast deze twee modellen voor de dagelijkse schoonmaak biedt Tennant ook nog een uitgebreide lijn stofzuigers voor meer specifieke toepassingen.

Tennant stofzuigers

Rugstofzuigers voor moeilijk bereikbare plekken (bioscopen, vliegtuigen), een borstelstofzuiger voor het grondig reinigen van tapijten (hotels) en verschillende modellen stof- waterzuigers voor die plekken waar dat nodig is.

Groveko en Tennant zijn partners

Groveko is sinds 2012 official partner van Tennant en heeft zich hiermee verbonden aan de hoge kwaliteitsstandaard die Tennant vraagt van haar dealers. Het personeel van Groveko wordt regelmatig getraind aan zowel de verkoopzijde als de klant support. Eerste lijns hulp wordt direct vanuit Groveko geboden en het coördineren van technische storingen gebeurt allemaal in eigen huis.

Hiermee vullen Tennant en Groveko elkaar prima aan omdat beide bedrijven staan voor kwaliteit en service. Met een historie van meer dan 35 jaar is Groveko één van de grotere spelers op de Nederlandse markt op het gebied van professionele schoonmaaksystemen. Samen met Tennant hebben hebben wij een prachtig mooi programma reinigingsmachines voor onze klanten waarbij kwaliteit en duurzaamheid de belangrijkste kenmerken zijn. Interesse in een demonstratie van een Tennant machine? Neem dan gerust contact met ons op.

Duplex schoonmaakmachines, waar we al eerder over schreven, zijn uniek omdat ze voor ontzettend veel taken kunnen worden ingezet. Of het nu gaat om het reinigen van harde vloeren, zachte vloeren, tapijt of roltrappen, het kan met een Duplex schoonmaakmachine. Vandaag staan wij even stil bij het reinigen van siergrindvloeren.

Verschillende soorten siergrindvloeren

Siergrindvloeren heb je in verschillende soorten. Grove of fijne structuur, open of dicht en wel of geen antisliplaag. Voor welke soort siergrindvloer je ook kiest, een siergrindvloer is een duurzame investering. Een siergrindvloer is sterk en heeft een luxe uitstraling. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk qua kleur en techniek waardoor een siergrindvloer echt het visitekaartje van uw bedrijf kan zijn.

Een siergrindvloer schoonhouden kan een uitdaging zijn. De keuze van het type vloer is wel bepalend hoe deze later het beste schoongemaakt kan worden. Het spreekt vanzelf dat een open siergrindvloer meer vuil vasthoudt dan een siergrindvloer met een epoxy verzegeling.

Duplex vloerreiniger plint asiel

Welke siergrindvloer kiezen

Zoals gezegd, het reinigen van een siergrindvloer kan een uitdaging zijn. Wij hebben een situatie meegemaakt waarbij een autogarage gekozen had voor een open siergrondvloer in zijn showroom. Een goede keuze qua duurzaamheid, maar een minder goede keuze als het gaat om het schoonhouden van de vloer. Door de banden van de auto’s kwam er namelijk rubber los en verdween als een fijn poeder tussen de steentjes. Dit gaf na verloop van tijd een enorme vervuiling die het aangezicht van de showroom geen goed deed. Laat je dan ook goed voorlichten welke vloer het beste bij jou past.

Hoe reinig je een siergrindvloer?

Alhoewel de meningen wat verdeeld zijn, staat er één ding vast. Een vloer met een open structuur is lastiger schoon te maken dan een vloer met een gesloten oppervlak. Sommigen beweren dat je een siergrindvloer nooit mag moppen omdat je het vuil hiermee dieper de grindvloer in mopt. Anderen beweren dat dit wel kan mits je het vuil maar direct opneemt met een absorberende doek of waterzuiger.

Het moge duidelijk zijn dat een vloer bij een autogarage een andere graad van vervuiling heeft dan een siergrondvloer in de woonkamer. Een schoonmaakadvies dient dan ook altijd afgestemd te worden op de situatie ter plaatse. Het reinigen van een siergrondvloer bestaat uit een aantal onderdelen:

 • Droog reiniging
 • Klamvochtige reiniging
 • Dieptereiniging

Droog reinigen van een siergrindvloer

Om te beginnen dient een siergrindvloer dagelijks te worden gestofzuigd. Dit helpt om de vloer stofvrij te houden en zorgt er tevens voor dat de ruimten tussen de steentjes niet worden gevuld met stof en vuil wat tot aanhechting kan leiden.

Klamvochtig vochtig reinigen van een siergrindvloer

Een siergrindvloer kan klam vochtig worden gereinigd met bijvoorbeeld een vlakmop en een passend reinigingsmiddel. Belangrijk hierbij is dat er niet te nat wordt gewerkt. Wanneer er te veel vocht tussen de steentjes komt en dit niet wordt opgenomen, kan dit op termijn voor meer vervuiling zorgen.

Een siergrindvloer grondig reinigen

Zo af en toe dient een siergrindvloer goed gereinigd te worden. Dit betekent schrobben. Bij plaatselijke vlekken is het mogelijk om met een harde borstel, warm water en reinigingsmiddel de vervuiling los te schrobben en daarna goed op te nemen met een absorberende doek.

Bij grotere oppervlakken is een speciale machine het meest geschikt. Een Duplex schoonmaakmachine is hier speciaal voor ontworpen.

Borstelwals versus Borstelschijf

In de machinale vloerreiniging hebben wij twee soorten borsteltechnieken. De borstelschijf is misschien wel de meest voorkomende. Toch bieden veel fabrikanten van schoonmaakmachines steeds meer schrobmachines aan met cilindrische borstels. Wat is nu precies het verschil?

Een borstelschijf draait gemiddeld 150 toeren per minuut in de schrobmodus. Een hoger toerental is ongewenst omdat dit meestal voor te veel spatwater zorgt. Om een bepaalde schrobdruk per vierkante centimeter te krijgen is er voldoende borsteldruk nodig. Afhankelijk van het type machine en de toepassing zijn er machines met verschillende borsteldrukken. De borsteldruk is erg afhankelijk van de diameter van de schijf. Hoe groter de schijf, hoe meer borsteldruk er benodigd is om dezelfde kracht per vierkante centimeter te verkrijgen. Bij intensieve schrobklussen kan de borsteldruk oplopen tot meer dan 100 kg.

duplex-340-vloereiniger-hotel-kl

Een cilindrische schrobborstel heeft een veel kleiner raakvlak met de vloer. Dit is duidelijk te zien op bovenstaande foto. Hierdoor is er veel minder borsteldruk nodig om tot dezelfde druk per vierkante centimeter te komen dan die benodigd is bij een borstelschijf. Een cilindrische schrobborstel heeft over het algemeen ook een veel sneller toerental vanwege de cilindrische bouw. Vaak worden schrobmachines met cilindrische schrobborstels uitgevoerd met twee borstels achter elkaar. De borstels draaien vaak tegen elkaar in.

Duplex schoonmaakmachine uitstekend geschikt voor siergrindvloeren

Duplex schoonmaakmachines zijn uitstekend geschikt voor het reinigen van siergrindvloeren. Dit komt omdat een Duplex machine uitgevoerd is met twee cilindrische borstels die tegen elkaar indraaien en met slechts weinig water een vloer uitstekend schoon krijgt.

duplex-420-steam-locker-kl

Aan beide zijden van de schrobborstels zitten de schoonwatertankjes en het vuile schrobwater wordt via twee rubberen transportrollen, op de foto in het midden zichtbaar, naar boven getransporteerd en wordt opgevangen in het vuilwater tankje.

Een Duplex schoonmaakmachine heeft een aantal karakteristieken die bepalend zijn voor een optimale reiniging van siergrindvloeren.

 

De eerste en misschien ook wel de belangrijkste bij het schrobben van een siergrindvloer, is het geringe waterverbruik. Doordat er maar weinig wordt gebruikt tijdens het schrobben is er ook maar weinig schrobwater wat opgenomen moet worden. Ideaal dus bij grindvloeren. Daarnaast draaien de borstels tegen elkaar in wat zorgt voor een zeer lichte beweging bij het verplaatsen van de machine. Door de cilindrische borstels is er ook maar weinig borsteldruk nodig wat de machine licht en handzaam maakt.

De duwhendel is zo geplaatst dat deze twee kanten op kan bewegen waardoor je met deze machine als enige in zijn soort zowel voor- als achterwaarts kan werken. Ideaal wanneer er onder tafels of counters geschrobt moet worden.

De schrobdiepte kan worden ingesteld door een meerkeuze schakelaar aan de zijkant van de machine en de machine heeft ook een stand om verplaatst te kunnen worden op de ingebouwde wieltjes.

Duplex schoonmaakmachine met stoom

Een Duplex schoonmaakmachine is ook uit te voeren met een losse stoomunit. Deze unit is een accessoire waarmee de machine in plaats van met water en reinigingsmiddel een stoomreiniger wordt. Het stoom zorgt voor een uitstekende dieptewerking en zorgt er tevens voor dat er nauwelijks residu achterblijft. Deze accessoire is ook uitstekend in te zetten voor het reinigen van tapijten en vaste vloerbedekking.

Duplex schoonmaakmachine, een echte alleskunner

Duplex schoonmaakmachines zijn echte alleskunners. In dit artikel heeft u kunnen lezen waarom Duplex uitstekend geschikt is voor het reinigen van siergrind, maar de machine is ook geschikt voor gladde vloeren, inclusief hout en tapijt. Met speciale borstels is een Duplex schoonmaakmachine geschikt voor het te reinigen van harde vloeren, tapijten, grindvloeren en zelfs roltrappen kunnen met een Duplex worden gereinigd.

Interesse of een vrijblijvende demonstratie? Wij verwijzen u graag naar onze uitgebreide brochure of naar de website van Duplex Nederland.

Bij het onderhoud van vloeren worden de randen vaak gereinigd met een doodlebug of randenreiniger. Dit is een kunststof houder van circa 12 x 25 cm waar gekleurde schuurpads onder gekleefd worden. Ondanks dat dit systeem al jaren wordt gebruikt is er nu een betere en snellere manier.

Het ontstaan van randvergoring

Binnen schoonmaakland wordt nog wel eens de term ‘randvergoring’ gebruikt. Randvergoring treedt op wanneer er zich langs randen en plinten te veel vuil ophoopt en dit onvoldoende wordt verwijderd na het schoonmaken.

Vaak zie je dit probleem ontstaan bij vloeren die in de was staan. Wanneer een vloer die in de was staat wordt gestript worden de randen ook meegenomen. De praktijk leert dat juist langs deze randen er dikke lagen was ontstaan omdat daar niet of nauwelijks wordt gelopen.

De randen krijgen een steeds dikkere laag was en daardoor ontstaat randvergoring.

Om dit te voorkomen is het dus van belang om randen langs plinten goed te reinigen. Er mogen geen was- en vuil resten meer achterblijven voordat er een nieuwe waslaag wordt gezet.

Doodlebug of randenreiniger

doodlebugDe methode die het meest wordt gebruikt om randen te reinigen is met behulp van een doodlebug of randenreiniger.

Een randenreiniger is een eenvoudig stuk gereedschap waarmee je randen kunt reinigen. In combinatie met verschillende kleuren schrobpadjes (hoe donkerder hoe harder) kunnen verschillende soorten vloeren worden geschrobd.

Het blijft echter handwerk en dit kan vooral bij grote vloeroppervlakken een arbeidsintensieve klus zijn. Cleanfix Benelux denkt hier een betere oplossing voor te hebben gevonden.

EdgeFix randenreiniger van Cleanfix

De Edgefix randenreiniger is een handzaam apparaat dat het hele schrobproces letterlijk uit handen neemt van de schoonmaker. Het principe van schrobben is hetzelfde. Een vloerplaat met dezelfde dimensies als van een traditionele doodlebug waar ook dezelfde schobpads onder gekleefd kunnen worden. Het grote verschil zit hem echter in de schobbeweging die de EdgeFix genereert. Met maar liefst 3000 voor- en achterwaartse bewegingen in een minuut schrobt de EdgeFix vele malen sneller en efficiënter dan een traditionele randenreiniger.

De EdgeFix is speciaal ontworpen voor de reiniging van randen, hoeken, trappen en is zelfs in staat om onder kasten en in kleine ruimten te opereren. Door de snelle bewegingen kan er grondig worden gereinigd tegen een zo laag mogelijke inspanning. Een ergonomische steel met handvat zorgt draagt bij aan de juiste werkhouding.

edgefix randenreiniger

Meer dan randenreiniger

De EdgeFix is niet alleen geschikt om als randenreiniger te worden ingezet. Er zijn speciale vloerpads verkrijgbaar die dit handige apparaat omtoveren tot een slijp- en polijstmachine voor parket en stenen vloeren. Met de Maroon Chemical Free Stripping pad is het zelfs mogelijk om te strippen zonder chemie.

Jesse Thijssen van Van Gerwen reiniging gebruikt de EdgeFix voor het reinigen van hoeken en randen van vloeren. Hij zegt: “Alle rotzooi zit altijd bij de randen. Met de hand kreeg je dat nooit helemaal weg. Ik heb de EdgeFix nu meerdere keren gebruikt voor het schrobben van hoeken en randen van gladde vloeren zoals tegel, linoleum- en zelfs parketvloeren. Het is een ideaal ding!”

Specificaties

 • Bewegingen (voor-achterwaarts) : 3.000 per minuut
 • Opgenomen vermogen: 250 W
 • Afmeting plaat: 11 cm x 22,5 cm
 • Gewicht: 8 kg
 • Kabellengte: 12 meter
 • Handvat: verstelbaar

De EdgeFix van Cleanfix wordt nu aangeboden voor een zeer interessante introductieprijs van € 599,00 in onze actieshop. Interesse om de EdgeFix een keertje aan het werk te zien? Neem dan contact op met één van onze adviseurs voor een kosteloze demonstratie.