Werkwagen

Een werkwagen is een bekend verschijnsel wanneer je een interieurverzorg(st)er met zijn of haar werk bezig ziet. Enkele decennia geleden bestond zo’n werkwagen uit niet meer dan een stalen frame met vier wielen, een paar bakken en een houder voor een afvalzak. Tegenwoordig zijn werkwagens veel moderner, hebben veel meer bergruimte gekregen en herbergen vaak efficiënte schoonmaaksystemen die het werk een stuk eenvoudiger maken.

werkkar 1980De werkwagen hiernaast dateert uit 1980 en is dus alweer meer dan 30 jaar oud, hetgeen goed is te zien aan de foto en de uitvoering. Simpel maar genoeg voor die tijd.

Tegenwoordig zijn werkwagens veelal gemaakt van hoogwaardig kunststof of duurzaam en robuust RVS.

Oude systemen worden nog steeds gebruikt

Toch worden de ietwat gedateerde systemen vandaag de dag nog steeds gebruikt. Eén zo´n voorbeeld is de kentucky of strengen mop. Op de afbeelding hieronder zie je een traditionele rolemmer combinatie met een gegalvaniseerde mop pers. Een dergelijke werkkar of rolemmer zoals ze eigenlijk heten bestaat al erg lang, maar is eigenlijk een verouderde manier van moppen.

Werkkarren mop 1985De katoenen strengenmop neemt weliswaar veel water op, maar heeft relatief weinig echte reinigingskracht. Daarnaast kan een volgezogen strengenmop van 400 gram drie maal zo zwaar worden, waardoor het vanuit ergonomisch standpunt bezien soms erg zwaar kan zijn voor een interieurverzorg(st)er. Toch wordt deze manier van moppen nog steeds gebruikt op plaatsen waar veel vuil is en waar vooral veel gespoeld moet worden.

Nieuwe schoonmaaksystemen vragen om andere werkwagens

In de afgelopen 30 jaar hebben veel traditionele schoonmaaksystemen plaats moeten maken voor nieuwe innovaties die die het werk efficiënter maken en er minder spierballen nodig zijn voor hetzelfde en vaak nog betere resultaat. Eén zo´n innovatie is de vlakmop.

De vlakmop bestaat eigenlijk ook alweer een poosje, maar is door de jaren heen sterk geëvolueerd. Vooral in materiaalkeuze is deze mop sterk verbeterd. Door deze nieuwe manier van moppen moesten er ook nieuwe werkwagens worden ontwikkeld. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en van verschillende merken, een ieder met zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de hedendaagse, moderne werkwagen.

werkwagen

Zoals je kunt zien is de werkwagen van tegenwoordig behoorlijk veel groter geworden en biedt deze veel meer plaats aan diverse schoonmaakbenodigdheden. Traditionele mopmethoden hebben plaats gemaakt voor de efficiëntere vlakmop methode en de werkwagen van Vileda (linksboven) is zelfs uitgerust met een zogenaamd SWEP systeem. Een schoonmaaksysteem op basis van geïmpregneerde vlakmoppen die in een speciaal afgesloten compartiment worden vervoerd en eenmalig worden gebruikt om daarna te worden uitgewassen.

Al met al zijn de werkwagens van nu niet meer de werkwagens van toen en bieden ze meer comfort en gebruiksgemak door de nieuwe schoonmaaksystemen die er in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld. Werkwagens zijn een hulpmiddel om het werk te vereenvoudigen en sneller en eenvoudiger schoonmaaktaken te kunnen uitvoeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.