Rijksmuseum

SVS heeft de nieuwe opleiding Museaal Reinigen ontwikkeld. In deze module leren deelnemers alles over bewust schoonmaken in musea.

Nog niet eerder bestond er een eenduidige handleiding voor schoonmaken in musea. SVS-directeur Charles Scholte over de Basisopleiding Schoonmaken plus de module Museaal Reinigen: “Deelnemers komen in de opleiding onder andere alles te weten over specifieke afwerkmaterialen en het veilig en verantwoord werken in ruimten met kunstschatten. Want één verkeerde beweging en er raakt een waardevol kunstwerk beschadigd.”

Hospitality
Vloeronderhoud staat ook op het lesprogramma, zodat de medewerkers verschillende museumvloeren kunnen herkennen en behandelen. Daarnaast spelen hospitality en persoonlijke verzorging een belangrijke rol binnen de opleiding. Scholte: “Een schoonmaakmedewerker is de gastvrouw/-heer van een museum.”

Maatwerk
De opleiding duurt zes dagdelen van vier uur en wordt op elk schoon te maken museum afgestemd. Dit voorjaar volgden al twee groepen medewerkers van MAS Dienstverleners uit Amsterdam de opleiding. Dat gebeurde op locatie in het grootste museum van Nederland: het Rijksmuseum in Amsterdam.

Bron: SVS Website

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.