kantoorwerkplek

Uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) blijkt dat het binnenklimaat een kwart van de kantoorwerkplekken onder de maat scoort. Het betrof werkplekken in kantoren, scholen en industriële bedrijven. Dit bericht geeft mogelijkheden voor de branche. Als we verder lezen in het bericht van de VSR, valt het op de het CO2 niveau in slecht 50% van de veertig onderzochte panden onder het ambitieniveau van maximaal 800 ppm (parts per million) vallen. Deze resultaten betreffende de schone lucht zijn niet direct een bedreiging voor de gezondheid maar wel een goede indicatie voor de luchtverversing.

Clean Desk policy

In een flink aantal bedrijven is letterlijk behoefte aan een betere ‘clean desk policy’. In meer dan 72% van de onderzochte gevallen scoren de bedrijven matig tot slecht op gebied van schone bureaus. Met name de vele losliggende spullen zijn een bron van vervuiling. Ook belemmeren deze spullen de schoonmakers het bureau eens goed onder handen te nemen.

Temperatuur en luchtvochtigheid van de werkplek

Bij alle werkplekken viel de gemeten temperatuur binnen de gestelde waarde van 20-24 graden Celsius. In 73% van de onderzochte werkplekken was de luchtvochtigheid duidelijk lager dan de gestelde norm van 40-50%. Lage luchtvochtigheid kan leiden tot klachten als droge ogen, keelpijn, hoofdpijn en hoesten. Allemaal oorzaken die kunnen leiden tot een hoger ziekteverzuim. Zeker de luchtvochtigheid is een aandachtspunt als u gezondere kantoorwerkplekken wenst.

 

Het hele bericht van de VSR kunt u hier lezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.