informatie schoonmaak

De bezem erdoor!

Het wel en wee van de nieuwe schoonmaak-cao, wat zijn de consequenties voor u? Adviesorganisatie Witlox Van Den Boomen informeert u op donderdag 20 september 2012 over alle gevolgen en mogelijkheden.
De schoonmaakbranche is een krimpmarkt, waar marges sterk onder druk staan. Daarnaast bestaat binnen de schoonmaak een hoge representatiegraad bij de vakbonden. De stakingen eerder dit jaar zijn daar een duidelijk voorbeeld van. De verhoudingen tussen werkgever en werknemer in de schoonmaak worden meer dan ooit gecontroleerd en gedirigeerd door de vakbonden. Tegelijkertijd staan aan de andere kant van het spectrum de verhoudingen met opdrachtgevers onder steeds meer spanning: fouten worden direct afgestraft, malusregelingen steken de kop op en prijsindexeringen zijn eerder uitzondering dan regel.
Zogezegd: ‘never a dull moment’ in de schoonmaak! Want hoe zit het bijvoorbeeld met de wijzigingen in de nieuwe cao, de opleidingsverplichting, het OSB-certificaat en de Code Verantwoord Marktgedrag? En wat kunt u doen met een werknemer die weigert mee te werken aan de verplichte opleiding?

Doelgroep
De informatiebijeenkomst is bedoeld voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven met 5 of meer werknemers.

Inhoud
Op 2 juli 2012 is de nieuwe cao 2012 – 2013 voor het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf bekend gemaakt, die een terugwerkende kracht heeft tot 1 januari 2012.

Bron en voor meer informatie: Witlox Van den Boomen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.