pand oss

Zoals wij reeds eerder schreven in ons artikel over de groei en ontwikkeling van Groveko in de afgelopen 35 jaar, zijn wij blij dat twee strategische bedrijfsovernames in 2012 uiteindelijk samenkomen in een nieuwe vestiging ‘Groveko Zuid’.

Strategische overnames

In de afgelopen decennia heeft Groveko eerder strategische overnames gedaan om zijn positie in de markt te versterken. Mede door deze overnames heeft Groveko een sterke groei doorgemaakt en is zij nu één van de grootste vak groothandels in de markt. Deze acquisities zijn altijd voortgekomen uit een visie om klanten beter te kunnen bedienen met een zo breed mogelijk programma en vanuit lokale vestigingen. Deze schaalvergroting is altijd in het voordeel van de klant.

Masso uit Den Bosch

Eind 2011 is Groveko onderhandelingen gestart met Masso uit Den Bosch. Masso was een middelgrote, zeer gerespecteerde groothandel in Den Bosch en leverde merkproducten en eigen producten aan schoonmaakbedrijven, zorginstellingen, industrie en gemeenten. Masso had een eigen concept op het gebied van microvezel reiniging ontwikkeld en boekte daar veel succes mee. In januari 2012 was de transactie een feit en viel Masso Den Bosch onder de vleugels van Groveko.

Brochemie uit Oss

Begin 2012 zijn er ook gesprekken gestart met Brochemie uit Oss. Net als Masso had Brochemie een zeer goede naam in de omgeving en was het een gezond bedrijf. Brochemie had naast een aantal eigen importen, waaronder de import van Duplex reinigingsmachines (www.duplexnederland.nl), een uitgekiend systeem met doseerapparaten onder de naam Ecodos. Per 1 juli 2012 werden de gesprekken afgerond en was de overname een feit.

Samenvoeging tot Groveko Zuid

Zowel Masso als Brochemie hadden beide een eigen bedrijfslocatie. Masso had de beschikking over een modern bedrijfspand en Brochemie was gevestigd op het bedrijventerrein aan de Galliërsweg 31A. Om het voor de bestaande klanten zo eenvoudig mogelijk te houden bleef alles in aanvang bij het oude. De eerste taak was het samenvoegen van de administraties en het leveringsprogramma van alle bedrijven met elkaar integreren.

Gedurende deze drukke werkzaamheden werd er onderzoek gestart met als doel een zo slim mogelijke oplossing voor de klanten in het gebied. Twee vestigingen op nog geen 20 km van elkaar verwijderd bleek niet efficiënt. Duidelijk werd dat het bedrijfseconomisch slimmer was om het pand in Oss te verbouwen en de twee bedrijven samen te voegen tot één nieuwe vestiging, ‘Groveko Zuid’.

Goederen werden verplaatst, het magazijn in Oss werd uitgebreid en de verbouwing ging van start. Halverwege het jaar 2013 zijn wij blij dat de verbouwing is afgerond en zijn we trots op onze nieuwe vestiging, ‘Groveko Zuid’.

Groveko Zuid staat voor u klaar

<img class="wp-image-788 alignright" src="http://www.blog-schoonmaakartikelen.nl/wp-content/uploads/2013/09/groveko-oss-oud-nieuw-300x87.png" alt="groveko-oss-oud-nieuw" width="300" height="87" />

Met de nieuwe vestiging hebben wij voor onze medewerkers een prettige werkomgeving gecreëerd en voor onze klanten een plaats waar je rustig binnen kunt lopen. Het magazijn is flink vergroot en de ontvangstruimte met afhaalbalie is volledig vernieuwd. Computersystemen zijn samengevoegd en bestaande en nieuwe klanten profiteren van alle gemakken die Groveko te bieden heeft.

Een uitgebreid digitaal bestelsysteem, breder assortiment, lokale bediening en de mogelijkheid tot het afhalen van goederen. Vanuit Groveko Zuid leveren wij ook met een bestelwagen tot in de werkkast. Kortom, het team van Groveko is er klaar voor en is u graag van dienst. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.