Groveko presenteert iHACCP

In een tijd waarin alles en iedereen digitaliseert kunt u als groothandel in schoonmaakartikelen natuurlijk niet achterblijven. De technologische ontwikkelingen bieden ons steeds meer gemak waardoor tijd en geld kan worden bespaard. Eén van deze ontwikkelingen is iHACCP.

Wat is iHACCP?

iHACCPiHACCP is een online tool om in 3 stappen reinigingsplannen, controlelijsten, productinformatiebladen, hygiëne instructies etc. te maken. Met behulp van vrijwel iedere smartphone of tablet kan een dealer ter plaatse alle te reinigen objecten inventariseren.

Vervolgens genereert iHACCP een compleet hygiëneplan op maat. De laatste stap is een uitgebreide training van personeel gericht op hygiënisch, veilig en milieubewust werken.

Voor wie is iHACCP?

Binnen een omgeving waar voedsel wordt bereid krijgt men bijna altijd te maken met hygiëne voorschriften volgens HACCP. Dus restaurants maar ook voedselproductiebedrijven of een ziekenhuis. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) zegt op haar website over HACCP het volgende:

“Levensmiddelen moet je veilig kunnen eten. Daarom is de hygiëne tijdens de gehele productie een belangrijk aandachtspunt. Evenals de controle op de grondstoffen en het logistieke proces. Het HACCP-systeem helpt hierbij. Hierin zijn de risico’s in kaart gebracht en beschrijven de individuele schakels in de productieketen hoe deze gevaren worden beheerst. De NVWA controleert op de aanwezigheid van een HACCP-systeem en de naleving ervan.”

HACCP is dus eigenlijk een risico inventarisatie systeem waarin kritische onderdelen in het voedselbereidingsproces worden beschreven en vastgelegd. Is het dan alleen een administratief systeem? Nee, juist door alle risico’s en bijbehorende handelingen in kaart te brengen wordt het gehele proces in een keuken of productiebedrijf overzichtelijk gedocumenteerd en is voor alle betrokkenen duidelijk hoe er veilig gewerkt kan worden.

iHACCP tablet

Daarnaast biedt een sluitende HACCP administratie een mate van zekerheid wanneer er zich een situatie voordoet waarbij sprake is van een voedsel besmetting. Controlelijsten geven namelijk direct inzicht of er op een bepaald moment op de juiste manier is gereinigd. Als alles volgens de regels is gebeurd kan hiermee worden aangetoond dat alles in orde was.

Maar hoe zet u een dergelijke administratie op en hoe implementeert u HACCP binnen uw organisatie?

iHACCP maakt het plannen van schoonmaak makkelijk

Het opzetten van een HACCP plan kan een tijdrovende klus zijn. Ten eerste dient de gehele productiefaciliteit te worden geïnventariseerd. Alle aanwezige machines moeten worden opgeschreven. Vervolgens wordt in kaart gebracht hoe men de machines schoonhoudt, met welk product en in welke frequentie dat gebeurt. Moet er gedesinfecteerd worden? Zo ja, wanneer en hoe? Via controlelijsten wordt bijgehouden of deze taken ook naar behoren worden uitgevoerd.

Binnen iHACCP kan de adviseur samen met de klant heel eenvoudig een inventarisatie maken en per object aanvullende informatie noteren. Er kan een keuze worden gemaakt met welke reinigingsmiddelen de klant wil gaan werken en op basis van al die waarden wordt er automatisch een schoonmaakplan gegenereerd. Controlelijsten maken het plan compleet.

Na de inventarisatie en controle door de adviseur en gebruiker wordt er met één druk op de knop een kant en klaar HACCP plan geprint.

Wat kost iHACCP?

Hier kunnen wij kort over zijn. iHACCP is een service die 100% gratis is! Wij van Groveko vinden dat dit soort aanvullende diensten onder de noemer ‘service’ vallen. Als een service bieden wij u de mogelijkheid om tegen nul inspanning een kant en klaar HACCP plan te krijgen die bovendien in realtime is aan te passen mochten de omstandigheden in de loop van de tijd veranderen.

iHACCP zal constant worden verbeterd en zal zich altijd blijven aanpassen aan de laatste regels en wetgeving. Meer weten? Bel ons gerust voor een afspraak.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.