CTGB registratie Deb InstantFoam

De pre-registratie van Deb InstantFoam is per 10 januari 2014 omgezet in een permanente registratie door het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB). Met de registratie is Deb Instantfoam voorzien van een N-nummer die geldig is tot 1 februari 2024.

Deb InstantFoam is daarmee toegestaan als middel tot handdesinfectie ter bestrijding van bacteriën en gisten in de zorgsector, de voedselindustrie, kantoren en openbare ruimten. De registratie geldt voor alle verpakkingsvormen voor zowel professioneel als niet-professioneel gebruik.

Wat is Deb InstantFoam?

InstantFoam van Deb is een op alcohol gebaseerd ontsmettingsschuim voor handdesinfectie, ontwikkeld met de gebruikers als uitgangspunt. Het voelt prettig op de huid, laat geen plakkerig of droog gevoel na en voorkomt knoeien met het product door de schuimvorm. Deb InstantFoam voldoet onder meer aan de EN 1500 (de Europese standaard voor handdesinfectie). Het is bij uitstek geschikt voor gebruikers in de zorg en alle andere plaatsen waar een betere handhygiëne gewenst of noodzakelijk is.

Een N-Nummer van CTGB

Bij het gebruik van een desinfectiemiddel als Deb InstantFoam heb je in Nederland te maken met de Bestrijdingsmiddelenwet. Wanneer een desinfectiemiddel bestemd is voor algemeen gebruik, niet specifiek als medisch hulpmiddel, dan valt het onder de Bestrijdingsmiddelenwet. Zo’n product moet in Nederland voorzien zijn van een N-nummer. Het CTGB test deze producten en voorziet ze van een N-nummer, zij zijn de enige in Nederland die dat doen.

Deb Group

De Deb Group houdt zich al meer dan 65 jaar bezig met huidverzorging. Met 21 bedrijven zijn ze verspreid over 16 landen. Wereldwijd gebruiken zo’n 40 miljoen mensen dagelijks de producten van Deb, op uiteenlopende werkplekken en in openbare ruimten. In de industriële sector, de commerciële sector, de gezondheidszorg en de levensmiddelenindustrie. Deb staat voor innovatieve huidbescherming. Hun producten zijn niet alleen prettig in gebruik, maar ook kostenefficiënt.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.