minder schoonmaken

De zwakke economie kost de schoonmaakbedrijven omzet omdat bedrijven of minder schoonmaken of eigen medewerkers inzetten. Deze bezuinigingen op schoonmakers, hebben de nodige gevolgen voor de bedrijfshygiëne. Volgens branchevereniging OSB hebben trend zoals het grote aantal mensen die thuis werken of zijn gaan flexwerken een flinke invloed op het aantal vierkante meters dat moet worden schoongemaakt. Maar de crisis is de belangrijkste oorzaak van de krimpende sector. Naast het inzetten van eigen medewerkers voor kleine schoonmaakwerkzaamheden, worden schoonmakerbedrijven ook minder vaak ingezet. Het dagelijks schoonmaken komt nog weinig voor. Ook het aantal uren dat aan een object besteed mag worden daalt. Dit is om twee redenen zorgwekkend voor de schoonmaakbedrijven. Als eerste, het wordt steeds lastiger om de kwaliteit van het werk hoog te houden als je er minder tijd voor hebt. Ten tweede, de omzetdaling blijft even doordreunen omdat na de crisis het aantal schoonmaakmomenten niet weer evenredig stijgt met de economische situatie.

 

Inzetten eigen medewerkers voor schoonmaakwerk

Het inzetten van eigen medewerkers en het minder vaak schoonmaken van de panden leidt tot een minder hygiënische werkomgeving. Een professionele schoonmaker werkt systematisch en met professionele apparatuur. Het is moeilijk deze kwaliteit ook van de eigen medewerkers te verwachten. Op de langere duur zullen de bedrijven viezer en viezer worden. Wat de gezonde werkomgeving niet ten goede komt.

 

Positieve signalen

Een voordeel van de opkomst van het flexwerken is het aantal keren dat een werkplek wordt schoongemaakt. met de wisselende personen aan het bureau, is er vaker behoefte aan een schoonmaakbeurt. Soms wel vier keer per dag. Ook kunnen schoonmaakmedewerkers ingezet worden als gastheer voor bijvoorbeeld catering.

Bron: Metro

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.