effectiever werken

Als schoonmaakondernemer wil je hard werken, mooie opdrachten vergaren en ze zo snel en effectief mogelijk uitvoeren. De zaak moet blijven draaien. Actie! Dat is ondernemen. Maar… er zit een keerzijde aan deze instelling. Wanneer je altijd actiegericht bent en vooral veel productieve uren maakt, wordt het contraproductief als je geen maat kunt houden. In de waan van de dag verdwijnen er veel van je oorspronkelijke plannen en doelstellingen naar de achtergrond.

Waar is de focus gebleven?

De ideeën en de doelstellingen waar je zo enthousiast mee bent begonnen gaan vervagen. Het wordt lastiger om creatief te zijn, aan innovatie of vernieuwing kom je helemaal niet meer toe. Dat is het moment om even stil te staan. Waar sta je? Waar wil je heen? Wil je zoveel mogelijk panden schoonhouden of wil je kwaliteit bieden en duurzaam werken? Hieronder staan 8 tips om je te helpen de focus weer terug te krijgen en weer nieuwe energie op te bouwen om je doelen te bereiken.

1. Werk minder uren.
Het is geen doel op zich veel uren om veel te werken, werk slimmer, niet langer of meer.

2. Stel je doelen zuiver, ken je kernwaarden.
Wat wil je nu echt bereiken? Pak je echt eerst de belangrijke zaken binnen de onderneming aan of ben je vooral druk met druk zijn?

3. Hou de tijd in de gaten.
Door efficiënt te werken kun je meer vrije tijd voor jezelf creëren.

4. Beloof niet te veel.
Lastig voor ondernemers aangezien je ver wilt gaan om de order te noteren of de klus te krijgen. Maar moeten uitleggen dat je de belofte niet waar kan maken kost veel negatieve energie.

5. Zeg “Nee”.
Leer om werk te weigeren waar je geen voldoening uit zult krijgen.

6. Huur hulp in.
Als je niet wil delegeren zal je alleen maar meer uren gaan werken. Leer dat niet alles perfect hoeft te zijn en wees geen control freak. Erken waar je niet goed in bent of wat je niet leuk vindt en huur daar hulp voor in.

7. Leef, er is meer dan werken.
Zorg er voor dat je voldoende afleiding hebt naast je werk. Wanneer je privéleven op de rit is, zal je in je werk ook beter functioneren.

8. Wees onbereikbaar.
Zorg voor periodes dat je werkelijk rust hebt. Zet je telefoon uit, lees even geen mail. Focus je op de belangrijke zaken voor je.

Met deze 8 tips help je jezelf op weg om bewuster bezig te zijn met je ondernemen. Zie het als een grote schoonmaak in je gedachten en pluk de vruchten van een schone en frisse werkplek!

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.