Geachte relatie,

 

Recent hebben we u geïnformeerd over de beschikbaarheid van producten die gebruikt worden ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. Hierbij hebben we aangegeven dat Groveko niet in staat is om op dit moment alle geplaatste bestellingen op korte termijn te leveren. Dit doordat onze leveranciers niet meer naar ons mogen exporteren of zelf onvoldoende voorraad ontvangen vanuit de producenten. Tevens hebben wij aangegeven dat het in de lijn der verwachting ligt dat er een prijsverhoging zal volgen voor een aantal producten als gevolg van hogere grondstof-, vracht-, en arbeidskosten.

Als gevolg van de ingrijpende overheidsmaatregelen wereldwijd en de tekorten in productieketens ontvangen wij op dit moment diverse (forse) prijsverhogingen van onze toeleveranciers. Deze prijsaanpassingen zijn onmogelijk door Groveko zelf te absorberen. Wij willen u dan ook mededelen dat wij gedwongen zijn om gemaakte prijsafspraken op deze producten te laten vervallen. Dit vanwege de buitengewone situatie en overmacht die wij op dit moment allemaal meemaken.

Per heden zullen wij op preventie en hygiëne gerelateerde producten zoals handschoenen, beschermende kleding, desinfectantia en hygiëne papier dan ook met dagelijkse prijsaanpassingen gaan werken. Het kan daarom voorkomen dat wij prijzen van lopende bestellingen moeten aanpassen. Wij proberen dit zo veel mogelijk te voorkomen en trachten u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van deze situatie.

Onze primaire focus ligt bij het beschikbaar houden van zo veel mogelijk producten, aangezien wij weten dat dit van grote invloed is op uw operatie, net als die van ons. Indien u vragen heeft neemt u dan contact met ons op, via de bekende telefoonnummers en e-mailadressen.

Wij hebben vertrouwen in de continuering van onze relatie en in het begrip van uw zijde

 

Met vriendelijke groet,

 

Marcel van Amen

Algemeen Directeur

Recent hebben we u geïnformeerd over de beschikbaarheid van producten die gebruikt worden tegen de verspreiding van het Coronavirus. Afgelopen week heeft een aantal landen de export van deze producten stilgelegd. Dit betreft onder andere producten als stofmaskers, overalls, brillen, handschoenen en desinfectiemiddelen. Ook heeft een aantal (internationale) leveranciers moeite om aan de huidige enorme vraag naar deze middelen te voldoen. Zeker de producenten in landen als China en Italië, waar productiefaciliteit gesloten zijn (geweest) als gevolg van het Coronavirus.

 

Hierdoor is Groveko momenteel niet in staat om alle op dit moment geplaatste bestellingen op korte termijn te leveren. Door de onzekere situatie m.b.t. de leveringen vanuit het buitenland kunnen wij u helaas ook niet precies informeren wanneer wij de leveringen wel zullen ontvangen.

 

Ook ligt het in de lijn der verwachting dat er een prijsverhoging zal volgen voor een aantal producten als gevolg van hogere grondstof-, vracht- en arbeidskosten. Dit kan daarmee gevolgen hebben voor de prijzen van uw lopende bestellingen.

 

Door deze buitengewone omstandigheden, zijn wij genoodzaakt om onze Algemene Verkoopvoorwaarden tijdelijk aan te passen. Dit betekent voor u dat alle inmiddels door u geplaatste bestellingen aangaande de preventiematerialen tegen de verspreiding van het Coronavirus onherroepelijk zijn en derhalve niet geretourneerd kunnen worden na levering.

 

Graag willen wij u dan ook in de gelegenheid stellen om uw huidige openstaande Corona-gerelateerde bestellingen nogmaals te overwegen. Op verzoek kunnen wij u een zogenaamde backorderlijst van al uw openstaande bestellingen toesturen. Indien u van mening bent dat er bestellingen geannuleerd moeten worden, dan bieden wij u de mogelijkheid om dit binnen 5 werkdagen na ontvangst van dit schrijven kosteloos te doen. Deze orders zullen dan uit ons systeem worden verwijderd.

 

Hiermee hopen wij een goed zicht te krijgen op de actuele vraag naar de schaarse producten en kunnen wij u daarna beter informeren over de verwachte levertijden. Uiteraard zullen wij alles in het werk stellen om u zo tijdig en volledig mogelijk te kunnen blijven leveren met betrekking tot de reguliere afname. Garanties op levertijden kunnen wij op dit moment, gezien de buitengewone omstandigheden, helaas onvoldoende geven.

 

Wij vertrouwen op uw begrip in deze. Indien u nadere informatie wenst verwijzen wij u naar onze website (www.groveko.nl) en kunt u uiteraard ook contact opnemen met uw vaste contactpersoon binnen Groveko B.V.

Gezien de verspreiding van het Coronavirus heeft Groveko het besluit moeten nemen om menselijk contact tot een minimum te beperken. Dit doen wij voor uw en onze veiligheid. Daarom is het per direct niet meer mogelijk om uw bestelling af te komen halen bij onze vestiging in Westerhoven. Wij verzoeken u vriendelijk uw bestelling via onze webshop te plaatsen https://shop.groveko.nl of via onze bestellijn 0318 – 63 21 85.

Zoals je wellicht gelezen hebt, is er in de regio Wuhan een uitbraak van het coronavirus. De meeste patiënten hebben koorts en luchtwegklachten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de uitbraak inmiddels uitgeroepen tot een internationale bedreiging voor de volksgezondheid (PHEIC Public Health Emergency of International Concern -status). Geen reden tot paniek hier in Nederland, maar eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen geen kwaad. Bovendien is de kans op een normale verkoudheid of griep ook een stuk lager.

 

De WHO heeft een aantal tips voor het grote publiek om de kans op besmetting te verminderen:

  • Reinig je handen regelmatig met handdesinfectie op basis van alcohol of met zeep en water. Producten als Ewepo Ethades+ handdesinfectiemiddel, Ewepo Spring handzeep en Ewepo Neutral handzeep kunnen hierbij goed van dienst zijn.
  • Bedek je mond en neus bij hoesten en niezen met een zakdoek of gebogen ellenboog. Gooi de zakdoek onmiddellijk weg en was daarna je handen.
  • Vermijd nauw contact met iedereen die koorts heeft of hoest.
  • Wanneer je koorts hebt, hoest of ademhalingsproblemen ondervindt is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken en eerdere reisgeschiedenis met uw zorgverlener te delen.

 

Meer producten die je ook kunnen ondersteunen bij het vermijden van het Coronavirus, klik op de afbeelding voor meer informatie:

             

De leerlingen van de Pieter Zandt scholengemeenschap uit IJsselmuiden besloten om de handen uit de mouwen te steken en zélf het milieu te verbeteren. Twee klassen, onder leiding van leraar Willem van den Belt, hebben in de omgeving van IJsselmuiden en Kampen zwerfafval verzameld. En veel ook! Dit deden de scholieren voor de actie No Time To Waste. Een samenwerking van leverancier Van Der Windt en Groveko. Wij vinden dat de leerlingen van de klassen Y2B/Ka en Y2Kb dubbel en dwars taart hebben verdiend omdat ze zich zo goed ingezet hebben! Ook hebben ze nog wat extra tools gekregen om het goede werk voort te zetten.

Zwerfafval is één van de grootste milieuvervuilers. Het is belangrijk dat er steeds meer bewustwording komt over dit probleem. Zoals Pieter Zandt scholengemeenschap zijn er nog meer scholen die hun lesmateriaal al hebben aangepast om een bijdrage te leveren aan een schoner milieu. De kleinschalige opruimacties van wijkverenigingen, scholen en sportverenigingen kunnen al een heel groot verschil maken.

Groveko stimuleert dit met veel enthousiasme. Door deze acties zoals deze wil Groveko mensen motiveren om ook hun steentje bij te dragen. In combinatie met het uitgebreide assortiment milieuvriendelijke schoonmaakproducten zetten we samen stappen naar een beter en gezonder milieu.

Bedankt voor jullie inzet Pieter Zandt scholengemeenschap en blijf de strijd tegen zwerfafval aangaan!

‘s Heeren Loo en Groveko 

’s Heeren Loo is een organisatie die mensen met een beperking helpt te leven zoals zij dat zélf willen. Samen met ’s Heeren Loo realiseren de cliënten hun wensen en dromen in een persoonlijk zorgplan.

Voor de ruim 300 cliënten in Ede en Wekerom staat de machine vaak te draaien. Door handmatige dosering en verschillende wasmiddelen was het resultaat onvoldoende. De  doseerpompen van Ewepo Ecodet Compact hebben dit probleem opgelost.

Waarom Ewepo Ecodet Compact

Handmatig doseren, of je nu poeder of vloeibaar wasmiddel gebruikt, is onnauwkeurig. Grote kans op over- of onder dosering. Overdosering is niet goed voor de wasmachine, kost geld en is slecht voor het milieu. Onder dosering zorgt voor een slecht wasresultaat. Daarnaast kan doseren met poeder hoge machinekosten met zich meebrengen.

Groveko heeft hier een veilige, compacte en ergonomische oplossing voor: Ewepo Ecodet Compact. Dit is een intelligent en geautomatiseerd doseersysteem met hoog geconcentreerde, ecologische wasmiddelen.

Het gesloten systeem is veilig voor zowel cliënt als medewerker en is eenvoudig in gebruik. Overdosering is onmogelijk door de doseerpomp. De aanvullende app geeft inzicht in het verbruik. Dit zorgt voor optimale efficiëntie kostenbesparing. Ook zijn alle wasmiddelen voorzien van het Europees Ecolabel. Zo maak je jouw wasproces goedkoop, eenvoudig én duurzaam.

Na een geslaagde demonstratie en proefopstelling op locatie in Ede en Wekerom maakt ’s Heeren Loo op deze locaties nu definitief gebruik van het Ewepo Ecodet Compact systeem. Het wasmiddel is ideaal voor de dagelijkse persoonsgebonden was, beddengoed en schoonmaakdoeken. ’s Heeren Loo is tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Een frisse en schone was maakt iedereen blij.

“Wij vonden het erg plezierig hoe Groveko met ons meedacht over hoe ons wasproces geoptimaliseerd kon worden. De testperiode is netjes verlopen en hebben ze met veel zorg uitgevoerd. Zij kwamen regelmatig langs en waren goed te bereiken voor vragen.” – Floor van Balken Coördinator Diensten bij  ’s Heeren Loo

Wij kunnen met trots vertellen dat Groveko de ISO 9001 & ISO 14001 certificeringen heeft behaald. Deze internationale normen bevestigen dat Groveko voldoet aan de hoge eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement en milieumanagement. Nu zeggen we niet alleen: we promise. we deliver. We bewijzen het nu ook.

Wat betekent dit voor jou als klant? Groveko ziet deze certificering als een startpunt dat ons helpt om continu bezig te zijn met wat wij doen, hoe wij het doen en waarom wij het doen. Zo verbeteren wij de kwaliteit van onze diensten en producten, maar zijn we tegelijkertijd bewust bezig met het milieu. De strenge audits die regelmatig worden afgenomen waarborgen deze voortgang. Als klant ben je nu én in de toekomst verzekerd van een betrouwbare partner in de schoonmaak.

ISO 9001 logo

ISO 9001

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Er wordt beoordeeld of de organisatie voldoet aan: de eisen die de klant stelt, de wet- en regelgeving die van toepassing is, de eisen die het bedrijf aan zichzelf stelt en de eisen van andere stakeholders. Ook zorgt het inzicht voor continue verbetering van de kwaliteit binnen de processen, zodat de klanten van de organisatie steeds beter geholpen worden. Dit maakt het bedrijf betrouwbaarder voor alle betrokken partijen.

ISO 14001 logo

ISO 14001

ISO 14001 is net als ISO 9001 een internationaal erkende norm, maar dan gericht op milieu. De certificering waarborgt de kwaliteit van de milieumanagementsystemen van de organisatie. De vereisten zijn gebaseerd op de eisen en behoeftes van klanten, leveranciers, wet- en regelgeving, de organisatie zelf en andere stakeholders. Voorbeelden hiervan zijn verduurzaming, de CO2-footprint en de milieu impact van producten.

Even voorstellen…

Mijn naam is Martijn van Dijk. Sinds mijn geboorte heb ik Cerebrale Parese. Dit is een stoornis in de spierspanning, waardoor er onwillekeurige, oncontroleerbare spierverkrampingen ontstaan. De meeste mensen kennen dit ook wel als spasme. Van mijn 3 broers en 2 zussen ben ik de jongste en de enige met een beperking. Ik ben 49 jaar en woon in Zwolle, geheel zelfstandig.

Voetbal vind ik geweldig. Ik train elke week en kan op alle posities spelen, van keeper tot spits. Dit doe ik bij WRZV de Boog, een G-zaalvoetbal vereniging waar ik ook medeoprichter en lid van het bestuur ben. Iedereen met een fysieke of verstandelijke beperking kan hier lekker voetballen. We organiseren ook toernooien of we gaan langs bij de mooiste club van Nederland: PEC Zwolle.

Daarnaast ben ik actief fietser. Vooral als het lekker weer is. Hiervoor heb ik een aangepaste fiets van USVA zodat ik veilig de weg op kan. USVA heeft een stichting die allerlei activiteiten organiseert zoals dagbesteding en fietsvakanties. De fietsvakanties zijn leuk, maar ze zijn vooral bedoeld om je grenzen te verleggen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Mijn meest indrukwekkende reis was naar Polen. Van Krakau gingen we naar Oswiecim, ook wel bekend als Auschwitz. Op deze plek zijn ruim 1,5 miljoen joden en andere mensen omgekomen. Voor mij komt dat heel dichtbij omdat er ook mensen zoals ik naar werden gedeporteerd. Het was een zeer indrukwekkende reis.

De grootste uitdagingen in mijn fietsvakanties waren de beklimmingen van de Alpe d’Huez en de Mont Ventoux. De hoogte van de bergen en het hoge stijgingspercentage maakte dat we alleen met pure wilskracht bij de top kwamen. Extra motiverend waren de aanmoedigingen van andere wielrenners. Eenmaal op de top werd al het zware werk beloond met het meest prachtige uitzicht dat er is.

Bij Groveko werk ik twee dagen in de week in het magazijn en verricht ik administratieve taken. Net als bij voetbal ben ik op verschillende plekken inzetbaar. Via Novon ben ik hier gekomen. Doordat ik bepaalde taken daar niet meer kon doen werd gevraagd of binnen Groveko ruimte was. Mijn werk bij Groveko is erg afwisselend. Iedere dag is weer anders, dat maakt het zo leuk! Je weet nooit wat de dag brengt.

Een kort woordje van onze algemeen directeur Marcel van Amen

Voor Groveko is duurzaam en maatschappelijk ondernemen een van onze kernwaardes. Daarom hebben wij, in samenwerking met Novon, Martijn een mooie plek kunnen geven. Hij draagt bij op administratief en logistiek gebied en is slim en intelligent. Martijn is een zeer prettige en sociale medewerker.

Groveko staat voor intrinsiek circulair ondernemen. Bestellingen doen en leveren tot in de werkkast is een kerntaak, maar we gaan nog een stap verder. We gaan zelf de verpakkingen van onze producten ophalen en verwerken. Én we laten zien dat mensen met een beperking veel kunnen bijdragen binnen onze organisatie. Dat is nog eens duurzaam ondernemen!

Één machine voor elke vloer

 Vloeren schoonmaken lijkt niet moeilijk. Eerst even vegen. Daarna pak je de schrobzuigmachine en begint het echte werk. De lastige hoekjes doe je nog even met de dweil en dan het is klaar. Helaas zit er toch een vlek wat je maar niet weg krijgt, ook na het tweede en derde ronde met de machine. Je moet de ruimtes met vloerbedekking en oneffen vloeren overslaan, want dat kan de machine niet aan. Dat moet dus handmatig. Je merkt dat niet ideaal is en twijfelt aan het nut van je schrobzuigmachine.

Duplex zorgt voor de oplossing! Deze machines bieden namelijk:

  • Minder tijdverlies
  • Kostenbesparing
  • Geschikt voor elke vloer
  • Niet meer vegen
  • Tot in de verste en lastigste hoeken reinigen

Duplex machines staan wereldwijd bekend als hét merk onder de vloerreinigers. Door hun geavanceerde technologie staan ze garant voor topprestaties en veel tijdswinst bij onderhoud en moeiteloos reinigen van alle type vloeren. Het is dan ook niet voor niets dat leveranciers van siergrind- en tapijtvloeren Duplex machines aanbevelen voor de reiniging. Er zijn standaardmachines, stoommachines en speciale uitvoeringen voor roltrappen en rolpaden; de Escalator serie. Voor elke vloer is er wel een oplossing.

Met de Duplex machines is vegen niet meer nodig. Duplex machines nemen vuil direct op. Zo hoef je niet twee keer over de vloer heen, maar gebruik je één machine voor meerdere handelingen. Met de twee contra roterende borstels met een rotatie van 650rpm en een oppervlaktesnelheid van 5 meter per seconde is zelfs het meest hardnekkige vuil geen enkel probleem. De machines reinigen in voor- en achterwaartse looprichting en zijn dus eenvoudig voor de meest hardnekkige. Een extra rondje met de schrobzuigmachine is dus niet meer nodig!

Dankzij de grote diameter van de borstels wordt een vloer sneller gereinigd. De bediening is zeer eenvoudig. Door het compacte ontwerp zijn de verste hoeken, plinten en de vloer onder meubels geen enkel probleem. De machines zijn eenvoudig te draaien om in een vloeiende beweging van plint tot plint en van hoek tot hoek te reinigen. Ook perfect voor kleinere ruimtes.

Bij het ontwerp van Duplex machines staat ergonomie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid centraal. Elke uitvoering is uitgerust met een automatisch en elektronisch beveiligingssysteem. De Escalator serie heeft nog een extra Homing Guidance System om zichzelf stevig op zijn plek te houden.

Duplex machines zijn dus geschikt voor elke vloertype, verwijderen de meest hardnekkige vlekken en vuil en maken vloerreiniging efficiënter, veiliger en makkelijker.

Bestel of kijk voor meer informatie van jouw Duplex via onze webshop of neem contact op via 0381-63 21 85.

The Office Gallery heeft de schilderijen op al onze locaties weer verwisseld. Al drie jaar lang krijgen wij nieuwe kunst. Het gaat om Outsider Art. Dit is kunst gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking. Deze kunstenaars schilderen veelal als dagbesteding. Doordat zij zelf niet in staat zijn om er iets met hun kunst te doen en de begeleiders geen tijd hebben, blijft het liggen.

Gert ten Hoven vond het jammer dat niemand hiervan kon genieten: “Veel kantoren hebben een saaie inrichting. Waarom zou je dat niet vrolijker maken met deze unieke kunst?” Vier jaar geleden is hij gestart met The Office Gallery. Bedrijven kunnen deze ondergewaardeerde kunst huren. Levering, inrichting en bevestiging zit er allemaal bij in. De helft van de opbrengst gaat naar de ateliers waar de kunstenaars werken, de andere helft naar projecten. Een van de projecten is voor kunsteducatie in samenwerking met stichting Het Werk Van en het Kröller-Müller museum.

Een mooi verhaal gaat over een jongen die spastisch is. Kinderen maken een tekening op school die ze meenemen naar huis. De ouders hangen dat op de koelkast of lijsten het in. Als je spastisch bent is dat erg lastig. Deze jongen heeft nog nooit iets meegenomen naar huis wat hij zelf heeft gemaakt. Tot nu.

Met behulp van een touw aan zijn arm, een katrol en een bundel met penselen heeft hij toch zijn eigen schilderij kunnen maken. Zo hebben de ouders eindelijk iets thuis kunnen ophangen dat gemaakt was door hun zoon. Hier was de jongen beretrots op, net als zijn ouders.

Zoals Gert zegt: “Hoe groter de beperking, hoe vrijer mensen werken. Het is meer een instinct waar ze niet over na hoeven te denken. Het gaat ze om kunst maken. Dat een schilderij in een museum komt te hangen is van ondergeschikt belang. Hoewel ze daar heel trots op kunnen zijn.”

Er is nog niet veel erkenning voor Outsider Art. Door initiatieven zoals The Office Gallery groeit het wel. In de Hermitage Amsterdam is een vleugel gericht aan deze kunst. Het wordt populairder, maar het heeft nog een lange weg te gaan.

Kijk op de websit om te kijken wat The Office Gallery kan doen voor u en wat u kan doen voor deze bijzondere groep kunstenaars.

Twijfel? U bent altijd welkom om bij ons een kijkje te komen nemen!